Hírek, Kiemelt, Nyugdíjas úszás

Újabb kedvezményekkel várjuk a nyugdíjasokat

Márciustól hatalmas kedvezményt nyújt a Kispesti Uszoda a nyugdíjasok számára minden hétvégén. A nyugdíjas igazolványt felmutatók márciustól szombat délután és vasárnap egész nap 500 forintért léphetnek be az uszodába, ahol külön sávot is biztosítanak számukra. Emellett a Segítő Kéz Gondozószolgálat által ellátott idősek is újabb kedvezményekben részesülnek a Kispest Jövőjéért Egyesület támogatásának köszönhetően.

A Kispesti Uszoda a nyugdíjasok számára eddig is számos kedvezményt biztosított, márciustól azonban egy új hétvégi jegytípussal szeretnék még több kispesti idős számára elérhetővé tenni a testmozgásnak köszönhető egészséges életmódot. Minden szombaton 13 óra után és vasárnap egész nap a teljes árú jegy harmadáért, mindössze 500 forintért látogathatják az uszodát azok, akik a pénztárnál felmutatják nyugdíjas igazolványukat. Sőt, ebben az időszakban attól sem kell tartaniuk, hogy a gyorsabb úszókba vagy pancsoló kisgyermekekbe botlanak, hiszen az uszoda egy külön sávot biztosít az idősebbek számára a nyugodt sportolás érdekében.

Emellett olyan ingyenes foglalkozásokat is szerveznek, amelyeket kimondottan az idősek számára állítottak össze. A Kispest Jövőjéért Egyesület támogatásának köszönhetően elinduló foglalkozásokon azok vehetnek részt, akik a Kispesti Segítő Kéz Gondozószolgálat gondozásában állnak. A szolgálat gondozásában lévő idősek korlátozott számban eddig is ingyenesen látogathatták az uszodát havonta egyszer, ez márciustól egy olyan, szintén ingyenes foglalkozással egészül ki, amelyet szakképzett oktató vezet. Ezeken az alkalmakon az idősek számára a különböző mozgásszervi panaszok, mint például az ízületi bántalmak és a gerincmeszesedés megelőzése érdekében végzett úszógyakorlatokat helyezik előtérbe. A minden hónap harmadik szerdáján megtartott foglalkozásokra a Segítő Kéz gondozószolgálatnál lehet jelentkezni.

Az úszás idősek számára különösen ajánlott, hiszen a vízben való mozgás nem terheli meg az ízületeket, ugyanakkor a test teljes izomzatát átmozgatja. A rendszeres mozgás nemcsak lassítja az öregedést, hanem segít megelőzni a magas vérnyomást, az elhízás miatt kialakuló betegségeket, és jó állapotban tartja az immunrendszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük