Gyógyúszás

 • Helye Úszómedence
 • Időtartam 1 óra
Nehézségi szint
 • Könnyű
 • Közepes
 • Nehéz

Gyógyúszással kapcsolatos információ:

 

 

Tájékoztatjuk a kedves szülőket és érdeklődőket, hogy az egy vényre felírható 52 gyógyúszás alkalom (heti két alkalom) korlátozott időtartamra szól, 26 hétre, vagyis fél évre.

 

A gyógyúszás kritériumait az 5/2004. (XI.19) EüM rendelet az orvosi rehabilitáció céljából társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátásokról szóló rendelet írja elő.

 

Egy tanévre két vény írható fel, melyet a rendelet (6) 14. pont1. § (2) bekezdés b, pontja szabályoz.

 

A fenti rendelet szerint, egy vizsgálat alkalmával két vényt is felírhat az orvos, ha indokoltnak tartja a gyógyúszás szükségességét egész tanévben a gyermek számára. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges megfelelően kiállított vény és a hozzátartozó két példányos kezelőlap (vényenként) megszerzése a szülő feladata. Ezek megléte esetén a gyermek a NEAK finanszírozása által ingyenesen úszhat. A szolgáltatás 18 éves kor betöltéséig vehető igénybe térítésmentesen.

 

Ha Önök nem tudják igénybe venni a heti két alkalom gyógyúszást és esetleg kihagynak alkalmakat, ünnepnap van, zárva az uszoda, vagy téli, tavaszi, nyári szünet van az oktatásban, a vény érvényességi ideje akkor is telik. A NEAK állásfoglalása szerint ezek az alkalmak sajnos elvesznek az Önök, illetve az uszoda részére is.

 

Gyógyúszással kapcsolatos további információ és kapcsolat:

Pásztorné Józsa Ágnes titkárságvezető, tel.: 0620-240-7258

 

——————————————————————————————————————————————————————-

Tisztelt Szülő!

A Kispesti Uszodában 2019. szeptember 10-től elindul a gyógyúszás szolgáltatás.

Foglalkozásaink a következő időpontban érhetőek el:

hétfő 15-16

szerda 15-16

péntek 15-16, 16-17

Gyermeke akkor jogosult INGYENES gyógyúszás szolgáltatást igénybe venni nálunk, amennyiben érvényes, helyesen kitöltött recepttel és kezelőlappal rendelkezik, melyet a felíró orvos aláírt és lebélyegzett. Amennyiben gyermeke nem rendelkezik recepttel, de elindította a jogosultság szerzési folyamatot, már van lehetősége csatlakozni csoportjainkhoz. 800 forintos gyógyúszás jegy váltásával, melyet minden alkalommal az oktatás előtt kell megváltani és kizárólag az oktatás idejére érvényes.

Helyesen kitöltött recept és kezelőlap megszerzése minden esetben a szülő feladata.

Egy recept 52 alkalomra, 26 hétig érvényes, ezzel heti két alkalommal lehet igénybe venni a gyógyúszás szolgáltatást. Egy vizsgálat során a felíró orvos jogosult 1 évre szóló (2 db) recept felírására. Amennyiben a gyermek rendelkezik megfelelő recepttel, a következő a teendője:

 1. Érdeklődését az eredeti recepttel és kezelőlappal együtt jelzi felénk személyesen az uszoda titkárságán vagy az uszoda@kispest.hu e-mail címen.
 2. Elvégzi a regisztrációt a gyógyúszás szolgáltatásra és aláírásával hitelesíti a kitöltendő dokumentumokat, amiket lead a Kispesti Uszoda titkárságán.
 3. A titkárságon névre szóló, 1 hónapra szóló, 8 alkalmas bérletet kap, mellyel gyermeke látogatni tudja az intézményt.
 4. A bérlet lejárta előtt ismét ellátogat a Kispesti Uszodába, aláírásával hitelesíti gyermeke kezelőlapján a gyermek által lejárt időpontokat.
 5. A kezelőlap kitöltése után receptje érvényessége esetén újabb havi bérletet kap, melynek lejárata után ismét meg kell ismételni a folyamatot.
 6. Lejárt recept esetén csak akkor van lehetőségünk újabb bérlet kiadására, amennyiben az újabb érvényes recept és kezelőlap leadásra kerül.
 7. 18 éves kor betöltésének napján, a recept érvényességétől függetlenül, a gyermek elveszti jogosultságát az ingyenes szolgáltatás igénybevételére, de tovább tudja folytatni a gyógyúszást a 800.- Ft-os gyógyúszó jegy megváltásával.

További felmerülő kérdés esetén kérem e-mailben az uszoda@kispest.hu e-mail címen érdeklődjön.

Letöltés (XLSX, 17KB)

Meet our Super trainers