Gyógyúszás

 • Helye Úszómedence
 • Időtartam 1 óra
Nehézségi szint
 • Könnyű
 • Közepes
 • Nehéz

Gyógyúszással kapcsolatos információ:

 

 

Tájékoztatjuk a kedves szülőket és érdeklődőket, hogy az egy vényre felírható 52 gyógyúszás alkalom (heti két alkalom) korlátozott időtartamra szól, 26 hétre, vagyis fél évre.

 

A gyógyúszás kritériumait az 5/2004. (XI.19) EüM rendelet az orvosi rehabilitáció céljából társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátásokról szóló rendelet írja elő.

 

Egy tanévre két vény írható fel, melyet a rendelet (6) 14. pont1. § (2) bekezdés b, pontja szabályoz.

 

A fenti rendelet szerint, egy vizsgálat alkalmával két vényt is felírhat az orvos, ha indokoltnak tartja a gyógyúszás szükségességét egész tanévben a gyermek számára. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges megfelelően kiállított vény és a hozzátartozó két példányos kezelőlap (vényenként) megszerzése a szülő feladata. Ezek megléte esetén a gyermek a NEAK finanszírozása által ingyenesen úszhat. A szolgáltatás 18 éves kor betöltéséig vehető igénybe térítésmentesen.

 

Ha Önök nem tudják igénybe venni a heti két alkalom gyógyúszást és esetleg kihagynak alkalmakat, ünnepnap van, zárva az uszoda, vagy téli, tavaszi, nyári szünet van az oktatásban, a vény érvényességi ideje akkor is telik. A NEAK állásfoglalása szerint ezek az alkalmak sajnos elvesznek az Önök, illetve az uszoda részére is.

 

Gyógyúszással kapcsolatos további információ és kapcsolat:

Pásztorné Józsa Ágnes titkárságvezető, tel.: 0620-240-7258

 

——————————————————————————————————————————————————————-

Tisztelt Szülő!

A Kispesti Uszodában 2020. szeptember 14-től elindul a gyógyúszás szolgáltatás.

Foglalkozásaink a következő időpontban érhetőek el:

hétfő 15-15:45

szerda 15-15:45

péntek 14:30-15:15, 15:30-16:15

Gyermeke akkor jogosult INGYENES gyógyúszás szolgáltatást igénybe venni nálunk, amennyiben érvényes, helyesen kitöltött recepttel és kezelőlappal rendelkezik, melyet a felíró orvos aláírt és lebélyegzett.

Helyesen kitöltött recept és kezelőlap megszerzése minden esetben a szülő feladata.

Egy recept 52 alkalomra, 26 hétig érvényes, ezzel heti két alkalommal lehet igénybe venni a gyógyúszás szolgáltatást.  Amennyiben a gyermek rendelkezik megfelelő recepttel, a következő a teendője:

 1. Érdeklődését az eredeti recepttel és kezelőlappal együtt jelzi felénk személyesen az uszoda titkárságán vagy az uszoda@kispest.hu e-mail címen.
 2. Elvégzi a regisztrációt a gyógyúszás szolgáltatásra és aláírásával hitelesíti a kitöltendő dokumentumokat, amiket lead a Kispesti Uszoda titkárságán.
 3. A titkárságon névre szóló, 1 hónapra szóló, 8 alkalmas bérletet kap, mellyel gyermeke látogatni tudja az intézményt.
 4. A bérlet lejárta előtt ismét ellátogat a Kispesti Uszodába, aláírásával hitelesíti gyermeke kezelőlapján a gyermek által lejárt időpontokat.
 5. A kezelőlap kitöltése után receptje érvényessége esetén újabb havi bérletet kap, melynek lejárata után ismét meg kell ismételni a folyamatot.
 6. Lejárt recept esetén csak akkor van lehetőségünk újabb bérlet kiadására, amennyiben az újabb érvényes recept és kezelőlap leadásra kerül.
 7. 18 éves kor betöltésének napján, a recept érvényességétől függetlenül, a gyermek elveszti jogosultságát az ingyenes szolgáltatás igénybevételére, de tovább tudja folytatni a gyógyúszást a 800.- Ft-os gyógyúszó jegy megváltásával.

További felmerülő kérdés esetén kérem e-mailben az uszoda@kispest.hu e-mail címen érdeklődjön.

Letöltés (XLSX, 17KB)

Meet our Super trainers