A Kispesti Uszodának NINCSEN strandja

Tények és félreértések a Kispesti Uszoda medencéiről

Szeretnénk felhívni figyelmüket a Kispesti Uszoda létesítményével kapcsolatos félreértésekre és szeretnénk bemutatni, hogy mit kínálunk.

Belső medencék

Főépületünkben két medence és két szauna található, melyeket minden jegyet váltó vendégünk használható a jegy megváltásától 3 óra időtartamban. Medenceinkben a nyár folyamán táboroztatás és oktatás zajlik ezért elérhetőségük, használhatóságuk nagyon limitált. Nagymedencénkben a nap minden időszakában legalább 3 sávot biztosítunk vendégeink részére. Nagymedencénk legmélyebb részén 180 cm mély, ezért csak biztos úszás tudással rendelkező vendégeinknek ajánljuk használatát, melyet csak úszósapkában tehetnek meg. Nagymedencénk a nyugodt sportolás helye. Hangoskodás, vízbe ugrálás, a vízben játszás szigorún tilos.

Tanmedencénket hétköznap napközben táboraink, délután pedig tanfolyamaink foglalják el. Hétköznap 19:00 után szabad a medencék használata. A medencét rendeltetésszerű használat mellett gyermekeknek, családoknak ajánljuk játék és kikapcsolódási céllal, legfőképpen hétvégén.

Finn szaunáink használata a belépőjegy megváltásával ingyenes (kivéve a reumás beutaltak részere biztosított kedvezményes jegyek esetén). A szaunák üzemi hőfoka 90 fok, melynek elérése után azt tartják egész nap. A szauna köveket meglocsolni TILOS. A szaunák locsolása a szaunakövek és fűtőszálak tönkremeneteléhez vezethet.

Öltözőink külön férfi és női résszel rendelkeznek. A szekrények a karszalagon található vonalkódok szekrényosztó alá tartásával nyílnak. Az öltözőben hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk. Értékmegőrzés vásárolható pénztárunkban.

Teljes létesítményünket csak úszásra alkalmas ruházatban lehet használni (úszónadrág, úszóshort, fürdőruha). Jegyeink 3 óráig érvényesek, 3 órán túl történő időtúllépés díja 5.000 Ft.

Külső medencéink

A Kispesti Uszodának NINCSEN strandja.

Külső medencéink úszók/sportolók sportolás utáni pihenését szolgálják. Kispest, a Hattyú strand bezárása óta áhítozik egy strandra, mely lehetőséget biztosítana a kerület lakosai részére, hogy nyugodt körülmények között, olcsón, lakhelyükhöz közel tudjanak strandolni a meleg nyári napokon.

A Kispesti Uszodában található medencék maximális befogadóképessége nem több, mint 30 fő!!

Ennek köszönhető, olyan napokon, amikor nagy meleg van, többször le kell zárnunk a jegyek értékesítését, amit előre nem tudunk megtervezni ezért tájékoztatást sem tudunk adni róla. Esetenként akár több, mint 2 órára is leállítjuk a jegyértékesítést és csak amikor a tömeg csökken, indítjuk azt újra. Ha olyankor érkeznek hozzánk, amikor medencéink zárva tartanak, nem tudjuk garantálni, hogy rövid időn belül újra nyitjuk medencéinket.

Az aktuálisan a medencékben található emberek száma ugyan mérvadó, de nem az egyetlen adat amit vizsgálunk. Az eladott jegyek száma is fontos információ, hiszen lehetséges hogy van olyan ember is, akinek a jegye érvényes a külső medencébe, de a büfében/benti medencében/kertben tartózkodik. Sajnos a medence töltöttségi állapota nagyon változó és ezért telefonon is csak aktuális információkat tudunk adni, ami akár a telefonhívást követően 10 perccel később nem lesz aktuális. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem ideális helyzet, de nem vagyunk strand, ezért nem is tudunk “strand szolgáltatást” biztosítani. Nagyobb medence kapacitással rendelkező létesítmények jobban tudják megtervezni és megjósolni a töltöttséget.

A külső medencék fűtését a napkollektorok biztosítják. A napkollektorok fűtés hatékonysága a napos órák számától függ, ezért a medencék hőfoka napi szinten változik. Felhősebb napkon és reggeli órákban 22-24 fokos, napos délutánokon 25-28 fokos vizet tudunk készíteni.

A medencéket használók nyugalma a legfontosabb számunkra, ezért a házirend betertását különösen figyelemmel kísérjük és aki többszöri jelzés ellenére nem kívánja a házirendben foglaltakat betartani, azokat sajnálatos módon el kell küldenünk és a jövőben sem látogathatják a medencéket.
Kérjük kedves vendégeinket, hogy csak a fenti információk tudomásul vételét követően tervezzék létesítményünk látogatását.

 

Leave us a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked (Required)